Svět se mění a my s ním...

30.03.2014 09:07

Žijeme v době, kdy končí jedna etapa lidské evoluce. Podíváme - li se trochu zpět zjistíme, že období několika stovek let bylo celosvětově plné obrovských změn. Společnost prošla jakousi katarzí plnou rozpadů a nových spojení, rozmachu ve všech formách, což s sebou ovšem nese také projevy plné násilí, válek, ničení, ovládání, nesvobody, smutku, bolesti, zloby a agrese. S tím vším se naše duše potkaly a stále ještě potkávají.

Tato katarze byla ovšem nutná k dalšímu kroku na cestě evoluce. Každá změna s sebou nese velkou energii a oheň... prvek smrti i života. Něco musí umřít, aby se nové mohlo narodit. Proto se nyní celosvětově mění lidské vědomí.

Katarze člověka přivádí k sobě. Vždyť, kdy člověk nejvíce hledá kontakt se sebou, hledá spojení s vesmírem, přírodou, Bohem...láskou? Většinou...když je mu špatně. Když jsme v temnotě, hledáme světlo... A to je právě ten princip, který se posledních pár desítek let projevuje celospolečensky.

Vše se zejména v poslední době hodně zrychlilo a pro mnoho lidí možná i zkomplikovalo. Je třeba daleko více, než dříve, hledět na udržení kontaktu se svým tělem na udržení vědomí a zdraví. A to je právě jev spojený s další etapou vývoje společnosti.

Všimněme si, prosím, jedné věci. Lidé daleko vice v dnešní době dbají na prevenci a udržení zdraví, než tomu bylo dejme tomu před padesáti lety. V té době znalo jen pár zasvěcenců ,,něco málo o józe'' a to bylo vše. Dnes nevíme, jestli jít ráno na dynamickou meditaci, nebo na Tai-chi, možná by bylo fajn si udělat nějaké cvičení z Chi-kungu... Na oběd chodíme do zdravých výživ a odpoledne na masáž, plavat, do sauny... Jsou dnes již dokonce školy, kde se děti učí a věnují meditaci, prožitku, energetizačním cvičením, expresivním technikám apod. Spíše než lékaře mnoho lidí vyhledává léčitele, bylináře, bioenergetiky. No, a aby toho nebylo málo, v TELEVIZI (!) nám večer kartářka věští náš osud.

Do našeho života již běžně začleňujeme cvičení, techniky zdravotní prevence a uvolnění jako masáže, meditace, relaxace apod. Umíte si představit něco podobného ne před padesáti, ale stačí jen před dvaceti lety a ne jen u nás, ale opět...celosvětově. Každý druhý dnes prošel Reiki, Tantru, Regrese, Holotropní dýchání, Šamanské rituály, Meditace apod. Svět se mění a my s ním...

Je nezbytně nutné přijmout tyto změny k vytvoření protipólu proti chaosu, stresu, rychlosti, násilí a agresím různých forem, ale i toxicity prostředí, zkrátka všeho s čím se v běžné každodennosti zatím setkáváme a s čím bojujeme. To nás samozřejmě stojí mnoho sil a energie a tím i vědomí. Projevem je pak nemoc těla i duše, nespokojenost, chudoba v různých formách apod.

Záměrně říkám ZATÍM, protože věřím a vidím, že vše směřuje dobrým směrem.

Více, než kdy dříve obrací velká část populace svou pozornost k přírodě, zdraví, lásce... ke světlu...či chcete - li k znovunalezení Božství, které je v každém z nás a kterého jsme nedílnou součástí, ale které v nás bylo dlouhou dobu potlačováno, usměrňováno, abychom se mohli stát důstojnými a seriozními lidmi.

Postupně se tak zvyšuje celková energetická vibrace společnosti a nebude to již podle mne dlouho trvat, kdy dosáhne ,, kritického množství''. To je okamžik, kdy matrice ohně, která ovládala život na zemi posledních několik století, bude plně transformována do matrice spojené s prvkem vzduchu a společnost se po té bude moci znovu nadechnout a začít NAPLNO užívat lásky a života.

Ve chvíli, kdy se člověk opravdu naplno spojí se svým Božstvím, se svou podstatou, dojde k Mystické zkušenosti, která zásadním způsobem mění vědomí a stav dotyčného a to natrvalo. Mění se dosavadní životní hodnoty a pohled na svět. Nalézáme osobní ,, lightmotiv'' života a každodennost prožíváme jako jednu nepřetržitou shodu okolnosti a mystickou událost. Plyneme v chaosu a tvoříme řád. Užíváme si života jako obrovského mystéria...zažíváme MYSTICKÉ SPLYNUTÍ...

 
 
                                                                                                                            Reiki Shanti Plavan